Με παρακαταθήκη το παρελθόν κοιτάμε στο μέλλον

Ημερομηνία:14/10/2018 – Ώρα:17:58
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης – Γήπεδο Ατσαλένιου

“Δε πειράζει λεβέντες! Θα κερδίσετε στο επόμενο παιχνίδι! Θα τα πάτε καλύτερα στη συνέχεια. Είστε καλή ομάδα, καλά παιδιά και αγαπάτε την ομάδα σας. Εγώ θα σας θυμάμαι από τα νιάτα μου μεγάλους και δυνατούς στην Α’ Εθνική. Μη στεναχωριέστε.Θα ήθελα να ξαναέρθω κάποτε στον Πειραιά να σας δω. Πάνε χρόνια από τότε που είχα έρθει τελευταία φορά στην έδρα σας αλλά τώρα δε μπορώ πάλι.”

Ένας αρκετά ηλικιωμένος Κύριος, υποστηρικτής του Π.Ο.Α ανεβαίνει με δυσκολία κάποια από τα σκαλιά πλησιάζει ένα φίλαθλο της Προοδευτικής δίνοντας το χέρι και λέγοντας μπράβο σας. Συνεχίζει χτυπώντας με κατανόηση την πλάτη του με τα παραπάνω λόγια να ακολουθούν.

Τα όσα συμβαίνουν σε μια εκδρομή τα ζεις μόνο αν ταξιδέψεις. Κάποια πράγματα σου μένουν αξέχαστα. Μακάρι να μπορέσεις να έρθεις παππού στον Πειραιά να δεις την αγαπημένη σου ομάδα να αντιμετωπίζει την μεγάλη Προοδευτική όπως την θυμάσαι στα νιάτα σου. Ακόμα και αν δεν έρθεις όμως μακάρι να σε συναντήσουμε στο επόμενο ταξίδι μας στο Ηράκλειο…

Είναι και αυτή μια φιλοσοφία. Αυτή που έχουν τα μέλη του Crimson Club από την ίδρυση του. Όσοι έχουν ακολουθήσει σε κάποια μακρινή εκδρομή, τα τελευταία χρόνια, ίσως την έχουν βιώσει. Στόχος μας να ταξιδέψουμε παντού φωνάζοντας και στηρίζοντας και στα 90′ του αγώνα την Προοδευτική.

Κάποιοι την επικροτούν ορισμένοι άλλοι διαφωνούν με αυτές τις ενέργειες. Κάθε άποψη είναι δεκτή. Δεν είμαστε εδώ να αλλάξουμε την ιστορία. Δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους. Κοιτάμε όμως να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι. Σίγουρα κάνουμε μεταξύ άλλων και λάθη αλλά προσπαθούμε για μια καλύτερη επόμενη μέρα στο σωματείο και στο ποδόσφαιρο.

Κάθε ταξίδι από το υστέρημα μας δεν είναι ταξίδι αναψυχής. Είναι κατάθεση ψυχής για την Προοδευτική. Είναι 90 λεπτά φωνής και στήριξης. Είναι η επιθυμία και η ανάγκη να βρεθούμε στο πλευρό της ομάδας μας. Να την μεγαλώσουμε με τις δράσεις μας και όχι να την μικρύνουμε…

Γιατί θέλει ψυχή να δώσεις το χέρι στον αντίπαλο. Περισσότερο από όσο φαντάζεται κανείς. Υπάρχουν φίλοι και εχθροί. Υπάρχει όμως και σεβασμός. Αυτόν τον αναγνωρίζουμε και τον επικροτούμε προσφέροντας τον σε όποιον τον αξίζει. Άλλωστε οι εχθροί δε σε σέβονται και δε θα γίνουν ποτέ φίλοι σου!

Σημασία έχει να γινόμαστε καλύτεροι, να λέμε αλήθειες, να βελτιωνόμαστε στο πέρασμα του χρόνου και να παραδεχόμαστε ακόμα και τα λάθη μας. Είναι θετική και η κριτική και η αυτοκριτική άλλωστε. Στόχος μας ήταν ανέκαθεν να ακολουθούμε παντού την ομάδα. Να την βοηθήσουμε με κάθε τρόπο εντός και εκτός γηπέδου. Να την επαναφέρουμε στη θέση που ιστορικά της αξίζει.

Δε χρειάζονται περισσότερα λόγια. Το ραντεβού μας είναι στο γήπεδο όπως κάθε Κυριακή. Σε όποιο κομμάτι της εξέδρας νιώθει ο καθένας πως τον εκφράζει περισσότερο. Όπου περνάει καλύτερα και παρακολουθεί πιο ευχάριστα τον αγώνα. Αυτό το αποφασίζει ο κάθε οπαδός και ουδέποτε κάναμε υποδείξεις επί τούτου.

Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Η ψυχή μας είναι “βυσσινί”. Είμαστε οι Crimson και είμαστε Προοδευτική με τη δική μας αντίληψη και φιλοσοφία σε αυτή τη διαδρομή. Σε κάθε γήπεδο δίπλα στην ομάδα της καρδιάς μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος. Γιατί αυτό μας λέει η καρδιά μας.

Με απεριόριστο σεβασμό στην ιστορία και το παρελθόν υπάρχουμε για να πορευτούμε στο πλευρό της ομάδας στο μέλλον. Γιατί η Προοδευτική μας χρειάζεται όλους. Το μέλλον πρέπει να βρει την ομάδα ψηλά και γράφεται από όσους στέκονται στο πλευρό της εδώ και 91 χρόνια. Το μέλλον είναι ο κόσμος της Προοδευτικής. Αυτός που μένει σταθερός και στυλοβάτης στα δύσκολα.

Crimson Club

#proodeftiki #crimson_club #proodeftiki_fans

Σχόλια